Just nu söker vi

Säkerhetschef till fastighetskoncernen Landskronahus.
Vill du vara en nyckelperson i vårt arbete med att göra våra bostadsområden ännu attraktivare? Vi vill att ditt arbete ska göra skillnad och sätta Landskrona på kartan både nationellt och internationellt. Landskrona är fantastiskt. Det är många som har upptäckt det. Landskrona är en attraktiv kommun som människor vill bo och arbeta i och som företag vill investera i. Precis som i alla kommuner finns det också flera utmaningar i Landskrona. För att möta dessa utmaningar har kommunen i år bildat en ny fastighetskoncern, Landskronahus. Den nya strukturen ska bidra till att bolagen samverkar på ett smidigare sätt och utnyttjar den samlade kompetensen i koncernen för att nå våra mål. På Landskronahus finns cirka 75 medarbetare med både bredd och specialistkompetens för att vi ska kunna lyckas.

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder ett utmanande uppdrag där du som Säkerhetschef får utveckla och leda trygghets- och säkerhetsarbetet för att göra våra bostadsområden än mera attraktiva, trygga och säkra. Du ansvarar även för arbetet mot olovlig andrahandsuthyrning, hot och våld samt kameraövervakning. Du kommer även att inneha rollen som koncernens dataskyddssamordnare, ansvara för koncernens krisberedskap, riskbedömningar och omvärldsanalyser kopplat till trygghet och säkerhet. Du har både strategiskt och operativt ansvar inom dessa områden och ska samordna trygghet och säkerhetsfrågorna inom koncernen, du rapporterar direkt till VD. Arbetet innebär omfattande samverkan med såväl aktörer lokalt i Landskrona som nationella nätverk. Exempel på samverkanspartners är bland annat hyresgäster, myndigheter, bostadsbolag och polisen.

Kvalifikationer:
För att lyckas i rollen ser vi att du är en erfaren ledare med gedigen erfarenhet från trygghets- och säkerhetsarbete kopplat till bostadsområden. Du har också förmåga att omsätta strategier i operativ verklighet. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med trygghets- och säkerhetsarbete i mångkulturella bostadsområden. Att du har erfarenhet att samverka med polisen samt möta personer som ingår i olika gängkonstellationer. Att du har förmåga att själv arbeta operativt samtidigt som du har förmåga att utforma och driva strategiskt arbete. Du har relevant högskole-/universitetsutbildning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet från arbete med säkerhets- och trygghetsfrågor samt god kunskap om aktuell forskning och lagstiftning inom trygghets- och säkerhetsområdet.

Ditt arbetssätt är strukturerat och du har ett tydligt fokus att uppnå resultat i ditt arbete. Ditt arbetssätt präglas av förtroende för dina samarbetspartners internt inom koncernen och externt. Du har förmåga att involvera och skapa delaktighet för dina ansvarsområden bland dem du samverkar med. Vidare är du kommunikativ och pedagogisk samt har en personlighet som inger pondus och förtroende. Erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande.

Anställningsvillkor:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Du kommer att ha förtroendetid, det innebär att det kan bli frågan om viss kvälls- och helgtjänstgöring.

Ansök
Kontakta gärna Chefsrekryterare Malin Olsson 070-947 00 14 om du har några frågor. Ansöker gör du via www.offentligajobb.se. Bifoga ett CV samt ett personligt brev. Vi intervjuar löpande, varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!